RAFFLES CITY

RAFFLES CITY

A city area which develops vertically. A place that contains everything – houses, hotels, entertainment, services, sport, shopping – and everything interconnects. A space from the future, a meeting point designed to improve the urban life of residents and visitors. All from a green perspective, as the environment is highly sustainable. Raffles City is all this, and much more besides, located in Hangzhou in Qianjiang New Town, in the heart of the business centre. And Gruppo C14 was called to take part in the project. Raffles City is mainly composed of two 60-floor towers, joined by additional spaces, overlooking the River Qiantang – famous for its tides which once a year, generate extraordinary waves that break on its banks. We were commissioned to come up with the interior design of the show apartment used to receive clients: the 54th floor of one of the towers. We created a solution that is in line with our idea of the export of Italian design to China. Visitors are greeted by a space of absolute prestige, where one can experience charm, elegance and culture: the backbone of the apartment, in fact it consists of a statement bookcase, an actual library of books for visitors to peruse. It has an additional function, that of separating the space, marking the transition from the private area to the more “social” part of the apartment. Fine marble, in hues ranging from white to black with gold veining. The large windows with brass edging were specially made by C14: the patterns are a sort of  fil rouge which connect projects the studio has completed in China. Tactile painting materials, iron, hand-crafted wood separating the spaces. Walnut. The search for materials was essential for the design on the 54th floor of the tower: an environment where luxury combines with warm hospitality, a place where one feels welcome and looked after. The choice of lighting follows C14’s fundamental principle: lighting adds decor and warmth, it is a discreet yet perceptible presence. Every single detail slots into the pursuit of comfort and aesthetics: for instance, the air-conditioning system has been installed into recessed lighting wells so as to conceal the air vents. The various spaces invite visitors to sit back and relax, to chat, even the most business- oriented topic can be explored in a friendly atmosphere. Once past reception, the large apartment offers several different spaces to visitors. Indeed, the study designed for private meetings is flanked by a living room and a kitchen equipped for informal gatherings. A space open for every conceivable need, ready to satisfy any requirement expressed by the clientele. Discreet elegance, entirely Italian, but designed to satisfy Chinese tastes. Pure C14 style.

 

 

Info

  • Date : 11.09.2018
  • Location : Hangzhou, China